tennis en padel @TCK, méér dan sporten alleen !!   Ontdek het hier ...

Tennisterrein huren

Wat je moet weten

 • Je kan een terrein huren als TCK-LID, samen met andere TCK-LEDEN of met GASTSPELERS
  (de gastspeler speelt hier op uitnodiging van het TCK-lid).
 • Een GASTSPELER (is iemand die geen lid is van TCK) kan ook een volledig terrein huren aan het niet-ledentarief (OPEN VERHUUR).

BELANGRIJK: Je speelt steeds onder je eigen naam.  Spelers die onder een andere naam spelen zullen gesanctioneerd worden!

TCK-LID

 • Als TCK-lid reserveer je zelf het terrein.  Om een reservatie uit te voeren beschik je over een saldo.  Het bedrag van het saldo moet steeds toereikend zijn, zoniet kun je geen terrein reserveren.  Je kunt je saldo online aanvullen (via homebanking).
 • BELANGRIJK: Voor een enkelreservatie zijn 2 namen verplicht, bij een dubbelreservatie zijn 4 namen verplicht!  Spelen onder een andere naam is niet toegelaten.
 • Bij een reservatie wordt per speler de waarde van een speelbeurt in mindering gebracht van het saldo.
 • NIEUW: ook een indoorterrein wordt gereserveerd via het saldo.  Weet dat een indoorterrein pas mag gereserveerd worden als alle outdoorterreinen bezet zijn of als het regent.
 • BEPERKING:
  - Je kunt een outdoorterrein 7 dagen en 2 uur op voorhand reserveren.
  - Je kunt een indoorterrein in de zomer 6 uur op voorhand reserveren.
  - Je kunt een indoorterrein in de winter 7 dagen en 2 uur op voorhand reserveren.

GASTSPELER

 • Als lid van TC Koksijde kun je spelen met een 'gastspeler'.  Een gastspeler is geen lid van TC Koksijde en speelt tennis 'op uitnodiging' met een TCK-lid.
 • Het bedrag van die gastspeler (niet-ledentarief) wordt in mindering gebracht van het saldo van het TCK-lid dat als eerste speler voorkomt in de reservatie.
 • Hoe word je 'gastspeler'? 
  - Een speler kan lid zijn bij een andere club of ooit lid geweest zijn bij Tennis Vlaanderen.  Deze speler kan bij een reservatie aangeklikt worden via "zoek gastspeler".  Er is geen registratie nodig.
  - Een speler kan nog nooit aangesloten geweest zijn bij Tennis Vlaanderen.  Deze speler dient zich eerst te registreren als 'gastspeler'.  Jij kunt ook zelf die speler registreren als 'gastspeler'.  Klik hiervoor op de volgende link "Ik registreer mij als gastspeler".  Weet dat als je geregistreerd bent als gastspeler je niet verzekerd bent, je dient zelf in te staan voor een verzekering bij sportongevallen.  Het spelen zonder verzekering is volledig op eigen risico!  Spelers die aangesloten zijn bij TVL genieten automatisch van een verzekering bij sportongevallen.

OPEN VERHUUR

 • Gastspelers (of niet-leden) kunnen eveneens een volledig terrein reserveren aan het niet-ledentarief.  Hierboven kun je lezen hoe je 'gastspeler' wordt.
 • Om te reserveren zoek je je naam in de lijst bij de gastspelers.  Je klikt op je naam en er wordt gevraagd om het VOLLEDIGE terrein online te betalen.
 • BEPERKING: Je kunt een tennisterrein 3 dagen op voorhand reserveren.  Voor een indoorterrein in de zomer is dit 3 uur.

 

Hoe inloggen en een terrein reserveren ?

 • Enkel en alleen als je clubabonnement betaald en verwerkt werd (jaarlijks aan te vragen), kun je toegang nemen tot de module Terreinreservatie TRS.
 • Gebruik hiervoor de link hiernaast "Reserveer je terrein online!!!" of ga naar de ClubApp op je smartphone.
 • Je logt in via je federatienummer of je email én via je wachtwoord.  Je wachtwoord heb je ontvangen per mail bij de bevestiging van je allereerste clubabonnement.  Je kunt dit wachtwoord personaliseren via je spelersdashboard op de website van Tennis Vlaanderen.  Eénmaal ingelogd in TRS kies je het scherm met de gewenste terreinengroep en kun je een terrein reserveren.
 • Bekijk hier alle filmpjes en tutorials hoe je inlogt, hoe je een terrein reserveert , hoe je je saldo aanvult (via website of ClubApp).

 

klik hier voor de meest gestelde vragen over terreinreservatie!

 

 

Periode zomerverhuring

 • OUTDOOR: de zomertarieven gelden vanaf zaterdag 1 april tot aan het herfstverlof (einddatum afhankelijk van het weer).
 • INDOOR: de zomertarieven gelden vanaf maandag 3 april tot en met zondag 1 oktober.  Vanaf maandag 2 oktober gelden de wintertarieven.

Tarieven zomerverhuring

  Tennis outdoor Tennis indoor
  ENKEL DUBBEL ENKEL DUBBEL
LID 1,25 0,625 3 1,5
GASTSPELER 7,5 3,75 9 4,5
OPEN VERHUUR 15 18
  (de vermelde tarieven zijn het tarief per speler per 60 min, behalve bij open verhuur, daar staat het tarief voor een volledig terrein)

 

Tarieven winterverhuring

  Tennis indoor
  piek dal middag 21u30
  ENKEL DUBBEL ENKEL DUBBEL ENKEL DUBBEL ENKEL DUBBEL
LID 9 4,5 7,5 3,75 6 3 11 5,5
GASTSPELER 10 5 8,5 4,25 7 3,5 12,5 6,25
OPEN VERHUUR 20 17 14 25
  (de vermelde tarieven zijn het tarief per speler per 60 min - 21u30 per 90 min, behalve bij open verhuur, daar staat het tarief voor een volledig terrein)

PIEK-DAL-MIDDAG

  weekdag zaterdag zondag
  van tot van tot van tot
PIEK 17u30 20u30 9u30 12u30 9u30 12u30
DAL 9u 11u 8u30   8u30  
14u30 16u30 13u30 20u30 13u30 18u30
  21u30 (*)          
MIDDAG 12u 13u30        
 
 • de vermelde uren zijn 'starturen'
 • (*) om 21u30 wordt gespeeld tot 23u

 

Wat als het begint te regenen?

 • Je hebt een outdoorterrein gereserveerd en je stelt vast dat het gereserveerd uur niet zal kunnen aanvangen omwille van langdurige regen, dan kun je zelf je reservatie verwijderen tot 5 minuten voor het startuur.
 • Leden kunnen een vrij indoorterrein reserveren.  Dit kan enkel als alle outdoorterreinen volzet zijn of als het plots begint te regenen.  De tijd op voorhand dat een indoorterrein in de zomer kan gereserveerd worden is 6 uur.
 • Er gelden wel een aantal REGELS in geval van plotse regen, en wel in deze volgorde:
 1. Er is geen automatische transfer van een vrij-gereserveerd outdoorterrein naar een indoorterrein bij plotse regen.  De aanname dat een door de regen onderbroken vrij-gereserveerd outdoorterrein automatisch indoor een vervolg krijgt bestaat niet langer.
  Uitzonderingen op deze regel zijn: interclub, tornooien, tennislessen en -stages van de Tennisschool.  Bij plotse regen gaan deze activiteiten automatisch indoor verder.
 2. Het is de bartender die de indoorterreinen toewijst in geval van plotse regen.
  De bartender heeft het recht om eerder vrij-gereserveerde indoorterreinen te verwijderen bij toepassing van bovenstaande uitzonderingen.
 3. Bij plotse regen kunnen de leden nu beslissen (mag, maar hoeft niet) om zelf een vrij indoorterrein te reserveren (via het saldo).
 4. Wat met de outdoorreservatie?
  - Indien de gespeelde tijd kleiner is dan 30 min. dan wordt de reservatie verwijderd door de bartender op eenvoudig verzoek van de spelers.
  - Indien de gespeelde tijd groter is dan 30 min. dan blijft de reservatie behouden.