tennis en padel @TCK, méér dan sporten alleen !!   Ontdek het hier ...

Wijzigingen Volvo Tour 2015

Geschreven door Stephan Wydooghe op zaterdag 4 oktober 2014 in de categorie Competitie.

Wijzigingen Volvo Tour 2015

M9 en J9 wordt U9

De jongens en meisjes in U9 spelen samen in 1 tabel.  De loting gebeurt dus zonder rekening te houden met geslacht.  De tegenstander van een jongen kan dus een jongen of een meisje zijn.  In dubbelspel wordt een team ook samengesteld zonder rekening te houden met geslacht.

De U9 bevat 3 reeksen:

  • Reeks 1 is een open reeks bedoeld voor de betere jeugdspeler.
  • Reeks 2 is voor spelers met klassement C+30/5 of NG.
  • Reeks 3 is enkel voorbehouden voor NG spelers!  Deze reeks is bedoeld om starters te laten proeven van de competitie.  De betere NG kan ook terecht in Reeks 2 of Reeks 1.

Ben je niet zeker welke reeks voor jou het meest geschikt is?  Vraag raad aan je trainer, hij kan je daarin zeker begeleiden.

Nieuw: 21-meter terrein voor U10

Op vraag van trainers wordt de competitie Jongens U10 en Meisjes U10 vanaf het seizoen 2015 (start op 1 december '14!) georganiseerd op een 21-meter terrein (normale hoogte van het net, geen enkelspelpaaltjes), zowel in tornooien als interclub.  Het dubbelspel Jongens U10 en Meisjes U10 wordt op hetzelfde terrein gespeeld.
Dit moet de overgang tussen midi-terrein en maxi-terrein vergemakkelijken voor de spelers, waardoor de aanvallende intenties van de speler (sterk starten van het punt, spelen met opbouw) bevorderd worden bij de U10.


 

De reeksen van de andere leeftijdscategorieën (J/M U16, J/M U14 en J/M U12) worden niet gewijzigd.

Klik hier voor het volledige reglemenet Volvo Tour 2015