tennis en padel @TCK, méér dan sporten alleen !!   Ontdek het hier ...

Punten verdienen

Hoe kan ik punten verdienen voor mijn enkelklassement?

Zowel bij deelname aan enkeltornooien als interclub kan je punten verdienen.

Tornooien:
Je krijgt punten (afhankelijk van je leeftijdscategorie en de reeks waarin je speelt) volgens de ronde die je behaalt in de tabel.  Daarnaast krijg je ook bonuspunten (nl. de waardepunten van je tegenstander waarvan je won) per gewonnen match en krijg je steeds 2 punten per gespeelde enkelmatch.
De winnaar van de tabel krijgt dus de meeste punten (vergelijkbaar met de ATP- of WTA-ranking).  Er worden geen minpunten gegeven.  De punten bij U9 en U11 tellen respectievelijk voor 50% en 70%.  Bekijk de puntenschalen.

Interclub:
Bij elke deelname aan een interclubontmoeting (ongeacht je enkel, dubbel of beide speelde) krijg je 1x de waardepunten van jouw klassement (met een max. van 5 deelnames). Daarnaast krijg je ook de punten van je 5 beste (enkel-) winstmatchen (nl. de waardepunten van je tegenstander waarvan je won).  De punten bij U9 en U11 tellen respectievelijk voor 50% en 70%.

 

Hoe wordt mijn enkelklassement berekend?

Iedereen die minstens 2 matchen (enkel- en/of dubbelspel) speelde in de 12 maanden voorafgaand aan de berekening komt in aanmerking.
Er worden 3 totalen berekend (alleen je behaalde resultaten van de 12 maanden voorafgaand aan de berekening komen hiervoor in aanmerking):

  1. Tornooien: we nemen de som van je 8 beste tornooireeksen en delen dit door 8. Speel je minder dan 8 reeksen, dan delen we door je "aantal tornooireeksen + 1".
  2. Interclub: we berekenen het puntentotaal dat je behaalde in interclub.
  3. Tornooien & interclub: we berekenen 60% van de som van het totaal dat je behaalde in tornooien en interclub (dit is dus 60% van de som van punt 1 en punt 2).

Het hoogste cijfer van deze 3 totalen wordt weerhouden.

 

Welk klassement krijg ik?

Op basis van bovenstaand cijfer worden alle spelers gerangschikt van hoog naar laag (een aparte ranglijst voor U9, U11, U13 en de volwassenen; de ranglijst U9 is gemengd, de andere telkens per geslacht).
Volgens vooraf bepaalde percentages wordt dan je klassement toegekend.  Er wordt hierbij gestreefd naar de piramidevorm: het grootst aantal spelers onderaan, de beste geklasseerde spelers bovenaan.
Hoe hoger je plaats op de ranglijst, hoe hoger je klassement zal zijn.