Jeugdinterclub

De jeugdinterclubcompetitie is samen met je ploeg strijden tegen andere clubs en plezier beleven.
Wie wenst deel te nemen aan de jeugdinterclubcompetitie neemt contact op met de interclubverantwoordelijke Dirk Sennesael of met de hoofdtrainer Pascal Huysmans.
De jeugdinterclubcompetitie start na de Paasvakantie.
Lees hier alles over het format van de jeugdinterclubcompetitie
De jeugdinterclubcompetitie start op woensdag 24 april.

Belangrijke documenten

1. Interclubreglement
2. JeugdInterclubreglement
3. 
Gewestelijke richtlijnen interclubcompetitie
4. Blanco formulier ploegensamenstelling
5. Overzicht interclubploegen en ploegkapiteins
6. Kalenderoverzicht  [versie 28/06 22:00]
7. Resultaten

Nieuwe klassementen bij de jeugd

Alle spelers worden onderverdeeld in een piramide, waarbij de laagst geklasseerden onderaan de piramide staan, de beste spelers bevinden zich in de top van de piramide.  Zo is zijn er 2 piramides bij de volwassenen, eentje voor de dames en eentje voor de heren.  De jeugd vanaf 14 jaar staat gerangschikt in de volwassen piramide.

Voor de jongere spelers zijn er 3 afzonderlijke piramides U9, U11 en U13, elk met hun eigen individueel klassement (9.1, 9.2, 9.3, ...).  De piramide bij U9 is gemengd, bij U11 en U13 is er telkens een piramide per geslacht.
Zo is het ook voor jeugdspelers een fijne uitdaging om op te klimmen* (van level 9 naar level 8, van level 8 naar level 7, enz ...), zowel voor recreatieve spelers als voor toppers.

Daar jeugdinterclub een ploegencompetitie is, worden de Afdelingen bepaald door het maximum aantal ploegpunten.  De ploegpunten worden geteld via de 2 spelende jeugdspelers.  Bv. de 2 spelers van de ploeg U11, die speelt in de Afdeling 2, mogen samen maximum 20 punten tellen (zie matrix met de Afdelingen per leeftijdsgroep).

Opdat de jeugdspeler zijn puntenklassement binnen de jeugdinterclubcompetitie zou kunnen kennen, maken we gebruik van deze omrekeningstabel.

We vertrekken vanuit het individueel klassement van elke jeugdspeler (piramide van de leeftijdsgroep van de jeugdspeler).  Op dezelfde lijn vinden we het puntenklassement terug voor de jeugdinterclub.  Bv. jeugdspeler in de U11, met individueel klassement 11.8, telt voor de jeugdinterclub 1 punt.  Een jeugdspeler in de U11, met individueel klassement 11.3, telt voor de jeugdinterclub 15 punten.
Bekijk hier de nieuwe klassementen 2019.

 

FairPlay-charter voor jeugdinterclubspelers

Wees op tijd voor je ontmoeting (15' voor aanvang)

Respecteer de planning en zorg ervoor dat je steeds 15 minuten voor aanvang van de ontmoeting aanwezig bent.  Op tijd komen getuigt ook van respect voor je tegenstander en de interclubleider die ervoor zorgt dat je op tijd aan je match kan beginnen.

Zorg dat je steeds je identiteitskaart bij je hebt als je interclub speelt

Alles wordt toch elektronisch bijgehouden?  Ja, maar ... de interclubleider kan op die manier je identiteit controleren.

Tijdens een interclubmatch mag enkel de coach op de spelersbank raad geven aan de speler

Enkel de coach die op het formulier pleogensamenstelling is vermeld, mag op de spelersbank plaatsnemen.  Hij mag enkel advies geven tijdens de rustperiode na elke set (setbreak) en ook tijdens elke kantwissel, met uitzondering van de kantwissel tijdens een tiebreak.  Kan enkel een officiele coach zijn vanaf het niveau "initiator" (geen papa of mama meer).

Je hebt 5 minuten opwarmingstijd

Om het strakke schema te volgen, is de opwarmingstijd beperkt tot 5 minuten.  Komt je tennismotor iets trager op gang ?  Dan kan je vooraf in je eigen club inslaan.  Echte diesels lopen de ochtend van hun match uiteraard een halve marathon.

Respecteer je tegenstander

Behandel je tegenstander zoals je zelf zou willen behandeld worden: sportief én boordevol 'tennisgoesting'.

Roep de score duidelijk af en vermijd zo discussies

Een eeuwenoude tenniswijsheid luidt als volgt: "waar men goed articuleert, wordt minder over de score gedebatteerd".  Oefen je "mompeliaans" dus ver weg van het terrein.

Respecteer de interclubleider

Deze vrijwilligers (!) doen hun uiterste best om de interclubontmoeting in goede banen te leiden.  Zij doen dit onbezoldigd én in hun vrije tijd, toon waardering voor hun inspanningen.  Mocht je een opmerking hebben over een beslissing, blijft tactvol en positief.  Net als zij.

Wees sportief voor beide partijen

Ouders, vrienden of kennissen, het maakt niet uit: sportieve supporters zijn meer dan welkom.  Applaus voor mooie punten van beide spelers maakt de match nóg leuker om bij te wonen.

Interclub is in de eerste plaats bedoeld ...

als een gezellige dag samen met je vrienden, al wil je natuurlijk liefst winnen ...